Dolar 41,3678
Euro 48,5260
Altın 4.846,47
BİST 10.322,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 36°C
Açık
Adana
36°C
Açık
Cts 35°C
Paz 35°C
Pts 33°C
Sal 33°C

Ömer Çelik’ten “Terörsüz Türkiye” vurgusu: Odak kaybına izin vermeyeceğiz

Ömer Çelik’ten “Terörsüz Türkiye” vurgusu: Odak kaybına izin vermeyeceğiz
REKLAM ALANI
12 Eylül 2025 09:36
4

ANKARA – BHA

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Terörsüz Türkiye” sürecinin hassasiyetle sürdürüldüğünü belirterek, odak kaybına izin vermeyeceklerini söyledi. Çelik, “Gündem, PKK’nın tüm uzantılarıyla fesih ve silah bırakmasıdır. Bunun dışında farklı taleplerin ya da ajandaların bu süreci etkilemesine izin vermemek gerekir” ifadelerini kullandı.

Çelik’in açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Parti çalışmaları: Önümüzdeki günlerde farklı partilerden belediye başkanları ve meclis üyelerinin AK Parti’ye katılımının süreceğini belirten Çelik, toplantıda Milli Eğitim Bakanlığı ve yerel yönetimler başkanlığının da sunum yaptığını aktardı.

Gazze gündemi: MYK’nın ilk gündem maddesinin Gazze olduğunu vurgulayan Çelik, Gençlik Kolları’nın “Boş Sıralar” etkinliğiyle İsrail saldırılarında hayatını kaybeden çocuklara dikkat çektiğini söyledi. Katar’daki saldırılara da değinen Çelik, İsrail’i “soykırım şebekesi” olarak nitelendirdi.

Terörsüz Türkiye süreci: Cumhur İttifakı olarak bu sürecin arkasında olduklarını ifade eden Çelik, hem iç siyaset hem de dış politika açısından yanlış yönlendirmelere karşı süreci yakından takip ettiklerini dile getirdi.

Kurtulmuş: Son saldırılar hepimizi derin bir uyanışa sevk etmeli

CHP’deki kurultay tartışmaları: CHP’de yaşanan davalara da değinen Çelik, konunun AK Parti ile ilgisi olmadığını, iddiaların doğrudan CHP’liler tarafından gündeme getirildiğini söyledi. Çelik, “Bu mesele, CHP’nin kendi iç tartışmalarının bir sonucudur. Bizim bu süreçle hiçbir ilgimiz yok” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.