Dolar 44,3631
Euro 51,3702
Altın 6.362,79
BİST 12.736,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 21°C
Yağmurlu
Adana
21°C
Yağmurlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 15°C
Pts 18°C

Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesaplarını bozacak

Erdoğan: 10 Mart mutabakatı şer odaklarının hesaplarını bozacak
REKLAM ALANI
10 Aralık 2025 09:10
35

Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde düzenlenen “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programında konuştu. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabulünün 77’nci yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin insan hakları ve bölgesel barış konularındaki duruşuna vurgu yaptı.

“Mazlumların yanındayız”

Erdoğan, Gazze ve Sudan başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarında zor durumda olan sivillere destek mesajı verdi:

“Gazzeli kardeşlerimizi, Sudanlı kardeşlerimizi selamlıyorum. Nerede bir zulüm varsa mazlumun yanında, zalimin karşısında dimdik duruyoruz.”

“Beyannamenin altı tek parti döneminde oyuldu”

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin Türkiye’de 1949’da yürürlüğe girdiğini hatırlatan Erdoğan, vesayet dönemlerine yönelik eleştirilerde bulundu:

“Tek parti faşizmi, beyannamenin altını ilk günden itibaren oymuştur. 27 Mayıs’tan 28 Şubat’a kadar her on yılda bir yaşanan müdahalelerin arkasında bu zihniyet vardır.”

Hükümet olarak son 22 yılda birçok reformla vesayet dönemlerinin bıraktığı tahribatı gidermeye çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “Ancak insan hakları ihlallerinin faturasını hâlâ ödüyoruz.” dedi.

“Çiğ süt içmedik, karnımız ağrımıyor”

Türkiye’nin insan hakları siciline ilişkin tartışmalara da değinen Erdoğan, “Bizim tarihimizde insan hakları konusunda mahcubiyet duyacağımız bir leke yoktur. Tarihimizin hiçbir döneminde çiğ süt içmedik, şükür karnımız da ağrımıyor.” ifadelerini kullandı.

“10 Mart mutabakatı önemli bir düğümü çözecek”

Erdoğan, Suriye sürecine yönelik konuşmasında 10 Mart mutabakatının uygulanmasının önemine dikkat çekti. Erdoğan, “Mutabakatın altında imzası olanlar tarafından ahde vefa gereği hayata geçirilmesi önemli bir düğümü çözecektir. Suhuletle uygulanması, bölünmüş ve güçsüz bir Suriye’ye yatırım yapan şer odaklarının hesaplarını altüst edecektir” dedi.

“Türkiye sadece sınırlarını değil, barışı da koruyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin sadece kendi güvenliğini sağlamakla değil, bölgesel barışa yön veren bir ülke hâline geldiğini belirterek, “Türkiye denilince artık sadece sınırlarını koruyan değil, barışı kuran ve diplomasiyi şekillendiren bir ülke akla geliyor” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.