Dolar 43,8665
Euro 51,9111
Altın 7.285,20
BİST 13.809,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 17°C
Yağmurlu
Adana
17°C
Yağmurlu
Per 15°C
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 17°C

Dervişoğlu, Bahçeli’nin “İmralı’nın statüsü” açıklamasını eleştirdi

Dervişoğlu, Bahçeli’nin “İmralı’nın statüsü” açıklamasını eleştirdi
REKLAM ALANI
25 Şubat 2026 13:31
9

ANKARA – BHA 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “İmralı’nın statüsü” yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Dervişoğlu, “İşin geldiği noktaya bir bakar mısınız? Sayın Bahçeli, ‘Terörsüz Türkiye’ye hizmet eden İmralı’nın statü açığı nasıl kapatılacaktır?’ diyerek, terörist dostuna statü aramaktadır.” ifadelerini kullandı.

Türk siyasetinde kavramların anlamını yitirdiğini savunan Dervişoğlu, “Bugün gelinen noktada Bahçeli’nin açıklamaları üzerinden yeniden ısıtılan ‘İmralı’nın statüsü’ tartışması, sadece bir hukuk meselesi değil; bir egemenlik sorunudur. Ve bu tartışma masum değildir. İmralı’nın statüsü diye bir şey yoktur. İmralı, Türkiye Cumhuriyeti’nin hükümranlık sahasında bulunan, üzerinde Türk bayrağı dalgalanan bir cezaevidir. Nokta.” değerlendirmesinde bulundu.

“Statü; devletler için olur, statü kavramını İmralı ile yan yana getirmek, siyasi bir operasyon dilidir.” diyen Dervişoğlu, geçmişte “çözüm süreci” olarak adlandırılan döneme atıfta bulunarak, bu tür tartışmaların sonuçlarının ağır olduğunu ifade etti. “Kurucu Önder” ifadesinin de bir dil sürçmesi değil, “zihniyet beyanı” olduğunu ileri sürdü.

“Abdullah Öcalan, Türk hukukuna göre ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsüdür.” diyen Dervişoğlu, “Ne siyasal özne olabilir, ne müzakere tarafı, ne de sembolik bir adres. Onu ‘İmralı’ kelimesiyle birlikte siyasal bir kategoriye taşımak, terörü mekânlaştırmak, mekânı da meşrulaştırmaktır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında sert ifadeler de kullanan Dervişoğlu, “Kimse o caniye yeni bir statü kazandırmaya kalkışmasın. Onun statüsü, ehli vatanın gözünde değişmez.” dedi.

Bahçeli’ye yönelik sözlerini sürdüren Dervişoğlu, “Çok seviyorsan eline bir rozet al, İmralı’ya git, Abdullah Öcalan’ın yakasına tak. Çok seviyorsan o rozeti taktıktan sonra eş başkan olarak yanına al beyefendi.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.