Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 12°C
Yağmurlu
Adana
12°C
Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 17°C
Çar 16°C

Uygunsuz sanayi ürünlerine 278 milyon lira ceza kesildi

Uygunsuz sanayi ürünlerine 278 milyon lira ceza kesildi
REKLAM ALANI
1 Aralık 2025 07:48
24

En çok ceza verilen ürün grubu asansörler oldu. Bakanlık verilerine göre, asansörlere yönelik 10 bin 258 denetim yapıldı, bunlardan 2 bin 352’si uygunsuz bulundu. Uygunsuz asansörler için toplam 154 milyon 252 bin 869 lira ceza kesildi.

Her 100 üründen yaklaşık 11’i uygunsuz

Diğer ürün gruplarında ceza dağılımı ise şöyle gerçekleşti: otomotiv ürünleri 58 milyon 715 bin 303 lira, elektrikli ekipmanlar 18 milyon 663 bin 463 lira ve makineler 17 milyon 242 bin 428 lira. Bu yılın 9 ayında denetlenen her 100 üründen yaklaşık 11’i uygunsuz bulundu. Uygunsuzluk oranının en yüksek olduğu ürün grubu yüzde 33,33 ile aerosol kaplar, ardından yüzde 22,93 ile asansörler oldu.

Bakanlık denetimleri, metroloji ve sanayi ürünleri olmak üzere iki alanda yürütüldü. Metroloji alanında 9 ayda 1 milyon 622 bin 600 denetim ve muayene yapıldı; gaz sayacı, takograf, akaryakıt ve LPG sayacı ile tartı aletleri denetlendi. Ayrıca 5 bin 37 hazır ambalajlı mamul de kontrol edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.