Dolar 43,9454
Euro 51,9614
Altın 7.393,74
BİST 13.717,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adana 14°C
Az Bulutlu
Adana
14°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 19°C

Yeni haftada sıcaklıklar mevsim normallerinin altına inecek – HDH Medya

Yeni haftada sıcaklıklar mevsim normallerinin altına inecek – HDH Medya
REKLAM ALANI
27 Şubat 2026 09:05
6

Hafta başında kuzeybatı kesimlerde sıcaklığın 3 ila 5 derece artması, kuzeydoğu kesimlerde ise 3 ila 5 derece azalması bekleniyor. İlerleyen günlerde ise sıcaklıkların yeniden düşerek yer yer mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak.

Birçok bölgede yağış bekleniyor

Haftanın ilk günü Orta ve Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz’in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ile birlikte Sakarya, Kocaeli, Afyonkarahisar, Yozgat, Kayseri, Niğde, Tunceli, Bingöl ve Erzincan çevrelerinde yağmur ve sağanak görülecek.

Sivas, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzurum, Muş, Bitlis ve Iğdır çevrelerinde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da görülecek yağışların yüksek kesimlerde kara dönüşmesi öngörülürken, gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don riski bulunuyor.

Çarşamba günü yurt genelinde etkili olacak

Çarşamba günü yağışın Türkiye genelinde yeniden etkili olması bekleniyor. Orta Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar görüleceği tahmin ediliyor. Haftanın son günlerinde yağışların doğu kesimlere çekilmesi, batı ve iç bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu havanın etkili olması bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği, ancak doğu kesimlerde gece saatlerinde buzlanma ve don riskinin süreceği bildirildi.

Çığ ve don uyarısı

Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesine karşı uyarıda bulundu. Yetkililer, özellikle sabah ve gece saatlerinde sürücülerin buzlanma ve don riskine karşı dikkatli olmalarını istedi.

Üç büyük ilde hava durumu

Başkent Ankara ve İstanbul’da en yüksek sıcaklık 8 derece, İzmir’de ise 15 derece civarında seyredecek. Üç büyük ilde parçalı bulutlu hava etkili olacak. Yetkililer, ani hava değişimlerine karşı vatandaşların güncel meteorolojik raporları takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.